Tattaripuuron valmistus perinteiseen tapaan
Tattaripuuro on perinteinen ja terveellinen ruoka suomalaisessa keittiössä. Tattari on gluteeniton vilja, joka sopii monille ruokavaliotaan tarkkaileville. Tässä artikkelissa jaamme ohjeen, miten voit valmistaa herkullista tattaripuuroa suurimoista.
Perinteinen tattaripuuro uunissa
Yksi herkullinen tapa valmistaa tattaripuuroa on uunissa. Tässä helppo ohje, joka sopii mainiosti vaikka aamupalaksi tai välipalaksi.
- Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Huuhtele tattarisuurimot ja laita ne uunivuokaan.
- Lisää veteen suola ja kaada se tattaripuuron päälle.
- Paista uunissa noin tunti. Tarkkaile välillä, ettei puuro pala pohjaan.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Valmistusohje tattaripuuron tekemiseen
Tässä perusohje tattaripuuron valmistamiseen kattilassa. Voit halutessasi lisätä puuron sekaan esimerkiksi marjoja tai hunajaa makusi mukaan.
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää puurohiutaleet kiehuvaan veteen samalla sekoittaen.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes puuro on saavuttanut halutun koostumuksen.
- Tarjoile kuumana esimerkiksi kanelin ja sokerin kera.
Vinkkejä täydellisen tattaripuuron valmistamiseen
- Kokeile vaihtelun vuoksi käyttää mantelimaitoa veden sijaan puuron valmistuksessa.
- Lisää puuron joukkoon rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä tuomaan lisää rakennetta.
- Koristele valmis puuro marjoilla tai hunajalla.