Sitruunavaahto – Herkullinen Ja Helppo Jälkiruoka

Tervetuloa artikkeliin, jossa jaamme ohjeen herkullisen sitruunavaahdon valmistukseen. Sitruunavaahto, tunnetaan myös nimellä sitruuna mousse, on raikas ja makean hapokas jälkiruoka, joka sopii täydellisesti moniin erilaisiin tilanteisiin. Se on helppo valmistaa kotona, ja se varmasti ihastuttaa kaikkia sitruunan ystäviä.

Ainesosat:

  • 2 dl kermaa
  • 150 g sitruunarahkaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 liivatetta
  • Sitruunamehua maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka, sokeri ja sitruunan kuori.
  3. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen.
  4. Lisää liivateseos varovasti kerma-sitruunarahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Annostele sitruunavaahto tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  6. Koristele halutessasi esimerkiksi sitruunaviipaleilla tai mintunlehdillä.

Vinkkejä Valmistukseen:

1. Varo ylivatkauttamasta kermaa, jotta siitä tulee kuohkeaa eikä voi mennytä.

2. Voit lisätä sitruunamehua oman maun mukaan saadaksesi sopivan hapokkaan maun.

3. Mikäli pidät voimakkaammasta sitruunan mausta, voit lisätä enemmän sitruunan kuorta.

Yhteenveto:

Sitruunavaahto eli sitruunamousse on mainio jälkiruoka seurusteluiltoihin, juhliin tai ihan vain arjen piristykseksi. Se valmistuu suhteellisen nopeasti ja on taatusti koko perheen suosikki herkku. Kokeile reseptiä ja herkuttele!

Gluteeniton Juustokakku: Herkullisia Reseptejä Valmistaa KotonaTäytekakun Taikaa: Opas Herkullisen Kakun ValmistamiseenPuolukan monet mahdollisuudetItsenäisyyspäivän Herkulliset Ruokavinkit ja ReseptitHelppo ja herkullinen pannacotta – Valmista virtuoosin tapaanVihreä Linssikeitto – Herkullinen ja Terveellinen VälipalaHerkullinen ja Helppo Appelsiini Juustokakku ReseptiRiisivanukas – Herkullinen ja helppo jälkiruokaKylmäuutettu kahvi: Nauti raikkaasta kahvista kotona!Briossit: Herkullisen ranskalaisen leivän resepti ja valmistusohjeet