Sienilasagne

Sienilasagne on maukas ja täyttävä ruokalaji, joka sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä reseptissä yhdistyvät herkulliset sienet, juustot ja kerma, luoden täyteläisen makuelämyksen. Seuraavaksi esittelemme sinulle vaihe vaiheelta, miten valmistat herkullisen sienilasagnen omassa keittiössäsi.

Ainesosat:

  • 400g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 lasagnelevyä
  • 50g voita
  • 50g vehnäjauhoja

Valmistusohje:

1. Valmistele ainekset

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Huuhtele ja pilko tuoreet sienet halutessasi.

2. Sienien paistaminen

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää pilkotut sipulit. Paista hetki ja lisää sienet pannuun. Paista kunnes sienistä haihtuu neste.

3. Sienikastikkeen valmistus

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita huolellisesti ja lisää joukkoon maitoa vähitellen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee.

4. Lasagnen kokoaminen

Lorauta uunivuuan pohjalle hieman sienikastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä, sienikastiketta ja juustoraastetta. Toista kerrokset, kunnes ainekset ovat loppuneet. Viimeistele juustoraasteella.

5. Paistaminen

Paista sienilasagnea uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Sienilasagne on valmis tarjoiltavaksi. Voit nauttia sen sellaisenaan tai vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera. Tämä resepti sopii erityisen hyvin kasvisruokailijoille ja sienistä pitäville herkkusuille. Toivottavasti nautit tästä herkullisesta ateriasta!

Suppilovahverokeitto – Herkullinen ja Kermainen SienikeittoPorkkanapihvit – Herkullinen ja Ravitseva Vaihtoehto ArkeenAstu Turvallisesti Juustojen Maailmaan raskauden aikanaLaihduttajan Ruokavalio – Esimerkkejä 1500 kcal Päivittäisestä RuokavaliostaMaukkaat ja Helpot Leivonnaiset – Nopeita Herkkuja Jokaiseen TilanteeseenHernesosekeitto – Tuoreista Herneistä Valmistettu HerkkuTäytekakun Taikaa: Opas Herkullisen Kakun ValmistamiseenMaa-artisokka uunissa: Herkullinen resepti paahdetuille maa-artisokilleLohen Savustus: Perusteet ja Parhaat Käytännöt SähkösavustimellaPihvin paisto – Vinkkejä täydellisen pihvin valmistamiseen