Samosa Resepti – Herkullinen Sambusa Kotona
Mitä ovat samosat?
Samosat ovat intialaisia leivonnaisia, joita löytyy myös nimellä sambusa. Ne ovat suosittuja välipaloja, joissa on mausteinen täyte ja rapea kuori. Tämä samosa resepti opastaa sinut valmistamaan herkullisia samosoja kotona helposti.
Tarvikkeet:
- 500 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl garam masalaa
- Suolaa maun mukaan
- Mustapippuria maun mukaan
- 1 rkl öljyä
- Lehtitaikinaa
- Öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet:
1. Täytteen valmistus
Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipuli öljyssä. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista kunnes jauheliha on kypsää. Anna täytteen jäähtyä.
2. Taikinan valmistus
Leikkaa lehtitaikinasta neliöitä. Lusikoi täytettä neliöiden keskelle ja taita ne kolmioiksi. Sulje reunat kostuttamalla vedellä.
3. Paistaminen
Kuumenna öljy kattilassa. Paista samosat kullanruskeiksi ja rapeiksi. Valuta ylimääräinen öljy pois ennen tarjoilua.
Vinkkejä ja vaihtoehtoja:
- Voit lisätä samosien täytteeseen myös perunaa tai vihanneksia.
- Kokeile erilaisia mausteita oman maun mukaan.
- Voit myös kokeilla kevyempää vaihtoehtoa leipomalla samosat uunissa.
Nyt kun tiedät, miten valmistetaan herkullisia samosoja kotona, voit ilahduttaa perhettäsi ja ystäviäsi tarjoilemalla näitä maistuvia välipaloja eri juhlissa ja tilaisuuksissa. Nauti samosoista kastikkeen tai chutneyn kera!
Gulassikeitto – Herkullinen ja Täyttävä Ruokalaji • Hatsapuri resepti – Herkullinen juustolla täytetty leipä • Valkosuklaa Mutakakku – Ihanan Kuohkea Herkku • Pellillinen Pizzaa – Parhaat Vinkit ja Reseptit • Piparimutakakku – Jouluinen herkku Pirkalta • Kukkakaalisalaatti – Raikas Valinta • Bulgarian Jogurtti – Luonnon Ihme Hyvinvoinnin Tukena • Riistakäristys – Herkullinen ja helposti valmistuva ruokalaji • Silakkarullat uunissa – Herkullinen herkku omasta keittiöstäsi • Munakas – Herkullinen ja Monipuolinen Aamupalavaihtoehto •