Pitääkö persimon kuoria? Persimonin käyttö ja reseptit

Mikä on persimon?

Persimoni on eksoottinen hedelmä, joka tunnetaan myös nimellä kaki. Se on makea ja raikas hedelmä, joka muistuttaa ulkonäöltään hieman tomaattia. Persimonin syöminen on helppoa ja herkullista, mutta moni miettii, pitääkö persimon kuoria vai ei.

Persimonin kuoriminen

Yleisesti ottaen persimonin kuoren voi syödä. Se on pehmeä ja ohut eikä yleensä aiheuta ongelmia ruoansulatuksessa. Kuitenkin jos persimonin kuori tuntuu sinusta epämiellyttävältä, voit halutessasi kuoria sen ennen syömistä. Kuoriminen on helppoa ja nopeaa, eikä se vie paljon aikaa.

Miten persimonia syödään?

Persimonin syöminen on helppoa ja vaivatonta. Voit nauttia hedelmän sellaisenaan, pilkkoa sen osiin tai käyttää sitä erilaisissa ruoissa ja jälkiruoissa. Persimonin makea maku sopii hyvin niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin.

Herkullinen persimoniresepti

Yksi suosittu tapa käyttää persimonia on valmistaa siitä herkullinen smoothie. Tässä yksinkertainen resepti persimonismoothielle:

  • 1 kypsä persimon
  • 1 banaani
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl hunajaa

1. Kuori ja pilko persimon ja banaani.

2. Lisää pilkotut hedelmät blenderiin yhdessä jogurtin ja hunajan kanssa.

3. Sekoita smoothie tasaiseksi juomaksi.

4. Tarjoile heti ja nauti raikkaasta persimonismoothiesta.

Persimonin terveellisyys

Persimonit ovat terveellinen ja ravintorikas hedelmä. Ne sisältävät runsaasti kuituja, C-vitamiinia ja antioksidantteja. Persimonit ovat myös vähäkalorinen vaihtoehto makeanhimon taltuttamiseen.

Aura Punajuurilaatikko – Herkullinen ja Helppo PerinneruokaKantarellirisotto – Parhaat Vinkit ja ReseptiGluteenittomat Letut: Parhaat Reseptit ja VinkitImelletty perunalaatikkoBanaanipannukakku – Herkullinen leivonnainen kaikkien rakastamasta banaanistaKukkakaalikeiton Valmistus: Herkullinen Resepti ja VinkitValkosuklaatäyte: Herkullinen Lisä Voi Kakun MakuunPunajuurien Keittäminen – Vinkkejä ja OhjeitaMutakakusta täytekakku – Herkullinen resepti ja vinkitArabialainen Maustekakku: Perinteinen Herkku Modernilla Kosketuksella