Perunamuusi kerma – Herkullista ja kermaista

Tervetuloa lukemaan opasta herkullisen perunamuusin valmistuksesta kermaa käyttäen. Perunamuusi on suomalaisten ruokapöydissä klassikko, ja erityisesti kerma antaa sille täyteläisen ja kermaisen maun.

Miksi valita kermainen perunamuusi?

Kermainen perunamuusi valmistetaan yleisimmin käyttämällä joko ruokakermaa tai kuohukermaa. Kerma tekee perunamuusista pehmeää, täyteläistä ja herkullisen kermaista. Se sopii erinomaisesti erilaisten ruokien lisukkeeksi tai sellaisenaan nautittavaksi.

Perunamuusi kermaa käyttäen – Valmistusohjeet

Seuraavaksi esittelemme yksinkertaisen ohjeen herkullisen perunamuusin valmistukseen ruokakermalla. Tarvitset vain muutamia raaka-aineita ja hieman aikaa saadaksesi täydellisen lopputuloksen.

Tarvikkeet:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • n. 2 dl ruokakermaa
  • n. 50 g voita
  • suolaa maun mukaan
  • valinnaisesti ripaus valkopippuria

Valmistusohje:

  1. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitetyt perunat ja soseuta ne perunariivillä tai muussaajalla.
  3. Lisää ruokakerma ja voi soseutettujen perunoiden joukkoon.
  4. Mausta suolalla ja tarvittaessa valkopippurilla.
  5. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Vinkkejä onnistumiseen:

  • Käytä jauhoisia perunoita, sillä ne sopivat parhaiten perunamuusin valmistukseen.
  • Älä ylikypsennä perunoita, jotta lopputuloksesta tulee sopivan kiinteää.
  • Voit halutessasi korvata osan ruokakermasta kuohukermalla entistä täyteläisemmän maun saavuttamiseksi.

Nauti herkullinen ja kermainen perunamuusi esimerkiksi liharuokien lisukkeena tai sellaisenaan annoksella tuoretta persiljaa koristeltuna. Perunamuusi kerma antaa ruoalle taatusti upeaa makua ja koostumusta!

Täytetyt Grillipaprikat KoskenlaskijaKasvisruokavaliot: Opas erilaisiin vaihtoehtoihinJogurttipannacotta – Terveellinen herkkuCocktail Kylmät Tortillarullat – Herkullinen Valinta JuhlapöytäänLeivinjauheen korvaaminen: Opas ruokasoodan käyttöön leivonnassaKaikki mitä sinun tarvitsee tietää kinuskistaMaailman Paras Mustikkapiirakka Pellillinen – Herkullinen ja Helppo OhjeValio Lasagne – Herkullisen ja Mehevän Makunautinnon SalaisuusRanskalainen kanapata – Herkullinen resepti valmistettavaksi kotonaKorvapuustien Valmistus: Parhaat Korvapuustireseptit ja Ohjeet