Pekoni perunalaatikko – Valion herkullinen resepti ja amerikkalainen twisti
Perunalaatikon klassikko saa uuden ulottuvuuden pekonista
Pekoni perunalaatikko on suomalaisten keittiöiden rakastettu klassikko, joka yhdistää perinteisen perunalaatikon pekonin suolaiseen ja savuiseen makumaailmaan. Valmistustapa on helppo, mutta lopputulos on täynnä syvää makua ja herkullista koostumusta.
Valion resepti – Perunalaatikko Valion tapaan
Valion pekoni perunalaatikko valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja tarjoaa takuuvarman herkullisen lopputuloksen. Tässä reseptissä yhdistyvät perinteinen suomalainen makumaailma ja Valion korkealaatuiset tuotteet.
Valion pekoni perunalaatikon raaka-aineet:
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 200 g pekonia
- 1 iso sipuli
- 2 dl ruokakermaa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohjeet:
- Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli ja paista pekoni rapeaksi.
- Voitele uunivuoka ja laita vuokaan kerros perunoita, sipulia ja pekonia. Mausta suolalla ja pippurilla. Toista kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
- Kaada ruokakerma vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin.
Amerikkalainen twisti – Amerikan pekoni perunalaatikko
Amerikassa perunalaatikko saa oman twistinsä, kun siihen lisätään maissia ja cheddaria tuomaan uusia makuelämyksiä. Tässä reseptissä yhdistyvät suomalaisen ja amerikkalaisen keittiön parhaat puolet.
Amerikan pekoni perunalaatikon raaka-aineet:
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 200 g pekonia
- 1 dl maissia
- 100 g cheddarjuustoa
- 1 dl maitoa
Valmistusohjeet:
- Kuori ja viipaloi perunat. Paista pekoni rapeaksi.
- Vuoraa uunivuoka vuorotellen perunoilla, pekonilla, maissilla ja juustolla. Kaada päälle maito.
- Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja juusto sulanut.
Näillä resepteillä voit herkutella perinteikkäästi tai kokeilla uutta twistiä amerikkalaisen tyylin perunalaatikkoon. Valion laadukkaat tuotteet takaavat herkullisen lopputuloksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Pekonin suolainen ja savuinen maku antaa perunalaatikolle uuden ulottuvuuden, joka saa veden kielelle. Kokeile rohkeasti erilaisia versioita ja löydä oma suosikkisi!
Nyhtökaura: Kultainen ja Vihreä Ihme • Lohipiirakka: Herkullinen ja helppo resepti juhlaviin hetkiin • Makaronilaatikko: Herkullinen resepti ja vinkit valmistukseen • Rahkakakkujen Herkullinen Maailma • Puolukka jälkiruoka: Parhaat reseptit ja vinkit • Raparperi-kaurapaistos Valio • Italialainen Salaatti – Maistuvaa Vihreää Tarjottavaa • Itsetehdyt hampurilaiset marinoitujen punasipuleiden kera • Kirsikkakakun resepti ja valmistusohjeet • Mango Lassi – Herkullinen ja Virkistävä Juoma •