Pekoni perunalaatikko – Valion herkullinen resepti ja amerikkalainen twisti

Perunalaatikon klassikko saa uuden ulottuvuuden pekonista

Pekoni perunalaatikko on suomalaisten keittiöiden rakastettu klassikko, joka yhdistää perinteisen perunalaatikon pekonin suolaiseen ja savuiseen makumaailmaan. Valmistustapa on helppo, mutta lopputulos on täynnä syvää makua ja herkullista koostumusta.

Valion resepti – Perunalaatikko Valion tapaan

Valion pekoni perunalaatikko valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja tarjoaa takuuvarman herkullisen lopputuloksen. Tässä reseptissä yhdistyvät perinteinen suomalainen makumaailma ja Valion korkealaatuiset tuotteet.

Valion pekoni perunalaatikon raaka-aineet:

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 200 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli ja paista pekoni rapeaksi.
  2. Voitele uunivuoka ja laita vuokaan kerros perunoita, sipulia ja pekonia. Mausta suolalla ja pippurilla. Toista kerroksia kunnes ainekset loppuvat.
  3. Kaada ruokakerma vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin.

Amerikkalainen twisti – Amerikan pekoni perunalaatikko

Amerikassa perunalaatikko saa oman twistinsä, kun siihen lisätään maissia ja cheddaria tuomaan uusia makuelämyksiä. Tässä reseptissä yhdistyvät suomalaisen ja amerikkalaisen keittiön parhaat puolet.

Amerikan pekoni perunalaatikon raaka-aineet:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 200 g pekonia
  • 1 dl maissia
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 1 dl maitoa

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Paista pekoni rapeaksi.
  2. Vuoraa uunivuoka vuorotellen perunoilla, pekonilla, maissilla ja juustolla. Kaada päälle maito.
  3. Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja juusto sulanut.

Näillä resepteillä voit herkutella perinteikkäästi tai kokeilla uutta twistiä amerikkalaisen tyylin perunalaatikkoon. Valion laadukkaat tuotteet takaavat herkullisen lopputuloksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Pekonin suolainen ja savuinen maku antaa perunalaatikolle uuden ulottuvuuden, joka saa veden kielelle. Kokeile rohkeasti erilaisia versioita ja löydä oma suosikkisi!

Nyhtökaura: Kultainen ja Vihreä IhmeLohipiirakka: Herkullinen ja helppo resepti juhlaviin hetkiinMakaronilaatikko: Herkullinen resepti ja vinkit valmistukseenRahkakakkujen Herkullinen MaailmaPuolukka jälkiruoka: Parhaat reseptit ja vinkitRaparperi-kaurapaistos ValioItalialainen Salaatti – Maistuvaa Vihreää TarjottavaaItsetehdyt hampurilaiset marinoitujen punasipuleiden keraKirsikkakakun resepti ja valmistusohjeetMango Lassi – Herkullinen ja Virkistävä Juoma