Pastrami – Herkullisen mausteinen lihaleipä
Mikä ihmeen pastrami?
Pastrami on monille tuttu herkullinen lihaleike, mutta tiedätkö oikeastaan, mitä pastrami on ja miten se valmistetaan? Tässä artikkelissa käymme läpi pastramin valmistuksen vaiheet, ja jaamme sinulle herkullisen pastrami reseptin, jolla voit valmistaa tätä mausteista herkkua myös omassa keittiössäsi.
Pastrami lihasta
Pastrami valmistetaan useimmiten naudanlihasta, ja se saa tunnusomaisen mausteisen makunsa pitkästä maustamisesta ja hitaasta kypsentämisestä. Naudan pastrami on suosittu valinta sen täyteläisen maun ja mureuden vuoksi. Laadukkaan naudanlihan valitseminen onkin oleellinen osa onnistunutta pastramin valmistusta.
Miten pastrami valmistetaan?
Pastrami resepti
Pastramin valmistus vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on taatusti herkullinen. Tässä yksinkertainen resepti, jonka avulla voit valmistaa pastramia itse:
- Ota naudanlihasta pala, esimerkiksi kulmapaisti, ja poista ylimääräiset rasvat.
- Valmista mausteseos sekoittamalla yhteen mustapippuria, valkosipulijauhetta, korianteria, suolaa ja savustettua paprikajauhetta.
- Hiero mausteseos huolellisesti naudanlihan pintaan, ja anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
- Kypsennä liha matalassa lämpötilassa uunissa useita tunteja, kunnes se on mehevää ja maukasta.
- Viipaloi valmis pastrami ohuiksi siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän välissä herkullisena pastrami leipänä.
Pastrami leipä – Herkullinen välipala
Pastrami leipä on oiva välipala tai lounasvaihtoehto niin arkeen kuin juhlaankin. Voit täyttää pastrami leivän maun mukaan esimerkiksi tuoreilla kasviksilla, juustolla ja sinapilla. Herkullinen lihaleipä sopii mainiosti niin evääksi työpaikalle kuin piknikille luonnonhelmassa.
Lopuksi
Kokeile rohkeasti valmistaa pastramia itse kotikeittiössäsi ja nauti herkullisesta mausteisesta lihaleivästä. Pastrami on monipuolinen raaka-aine, josta voit luoda lukemattomia herkullisia makuyhdistelmiä. Toivottavasti tämä artikkeli innostaa sinua kokeilemaan pastramin valmistusta kotona!
Valio Jäätelö: Laadukasta Makeutta Fabriikilta • Oivariini laktoositon leivonta – Voiko oivariinia käyttää leivontaan? • Paras Avokadopasta • Täytetyt Uunibataatit – Herkullinen Ohje • Ruisleipä ja Ruispalat Reseptit ja Ohjeet • Kermaiset perunareseptit: Parhaat herkulliset kermaperunat • Graavisiika: Herkullinen alkupala • Kukkakaaliwingsit: Herkullinen ja Helposti Valmistuva Ruokalaji • Juustokakut ilman liivatetta – Herkullisia reseptejä ja vinkkejä •