Helppo ja herkullinen parsakaaligratiini uunissa
Kesän saapuessa tuoreet vihannekset houkuttelevat ruoanlaittoon. Yksi herkullinen tapa valmistaa parsakaalia ja vihreää parsaa on uunissa paistettuna. Yhdistettynä suolaiseen pekoniin syntyy vastustamaton makupari.
Paras parsakaaligratiini valmistuu näin:
- Pilko tuore parsakaali ja vihreä parsa paloiksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paista pekoni rapeaksi pannulla ja valuta rasva talteen.
- Voitele uunivuoka ja asettele parsakaali- ja parsapalat vuokaan.
- Ripottele päälle rapeaksi paistettu pekoni.
- Valmista kerma-munaseos ja kaada se tasaisesti kasvisten päälle.
- Paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes gratiini on saanut kauniin värin.
Tarjoile parsakaaligratiini sellaisenaan lisukesalaatin kera tai grillatun lihan kanssa. Yllätä vieraasi herkullisella gratiinilla ja nauti raikkaista kesämauista!
Pekonin ja parsan herkullinen liitto
Vaikka parsakaaligratiini maistuukin herkulliselta sellaisenaan, voit myös kokeilla yhdistää parsan ja pekonin uunissa. Tämä klassinen yhdistelmä takaa suussa sulavan makuelämyksen.
- Pese ja pilko tuoreet parsat.
- Kääri parsat pekonisiivuihin ja asettele ne uunivuokaan.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja parsat kypsiä.
- Tarjoile lämpiminä esimerkiksi grillatun kanan kanssa.
Herkullinen parsakaaligratiini ja pekonilla höystetty vihreä parsa uunissa sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja nauti tuoreiden vihannesten mausta yhdessä pekonin suolan kanssa.