Pannupitsan valmistus kotona

Oletko kyllästynyt perinteisiin pitsataikinoihin ja haluaisit kokeilla jotain uutta? Pannupitsa on mainio vaihtoehto perinteiselle uunipitsalle, ja sen valmistus on helppoa ja nopeaa. Seuraa alla olevia ohjeita ja loihtia herkullinen pannupizza kotikeittiössäsi!

Pannupitsan valmistaminen

Pannupitsan valmistaminen kotona vaatii vain muutamia raaka-aineita ja hieman aikaa. Tässä helppo resepti herkullisen pannupitsan valmistamiseen:

  1. Pohja: Aloita valmistamalla pannupitsapohja. Sekoita kulhossa 2 dl lämmintä vettä, ½ tl sokeria ja 1 tl kuivahiivaa. Anna seistä hetki.
  2. Taikina: Lisää hiivaseokseen 4 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irtoamaan kulhon reunoista.
  3. Kohotus: Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Pannupitsan täyttäminen ja paistaminen

Kun taikina on kohonnut, voit ryhtyä täyttämään ja paistamaan pannupitsaa. Alla ohjeet täyttämiseen ja paistamiseen:

  • Täyte: Kauli taikina pannulle ja levitä päälle tomaattikastike, juusto, haluamasi täytteet (esim. kinkku, herkkusienet, oliivit) ja lopuksi juustoraaste.
  • Paisto: Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista pannupitsaa uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut ja saanut väriä.

Pannupitsan herkullisuus ja muunnelmat

Pannupizza saa upean rapean pohjan ja mehevän täytteen, mikä tekee siitä suosikin monille. Voit kokeilla erilaisia täytevaihtoehtoja ja luoda oman suosikkireseptisi. Kokeile esimerkiksi erilaisia juustoja, kasviksia tai jopa marinoitua broileria!

Pannupitsa sopii mainiosti myös tarjottavaksi erilaisissa juhlatilaisuuksissa tai rentoina viikonloppuiltoina ystävien kanssa. Se on nopea valmistaa ja hurmaa varmasti kaikki ruokailijat.

Kokeile rohkeasti pannupizzan valmistusta kotona ja yllätä itsesi ja läheisesi herkullisella makuelämyksellä!

Kanttarellikastike Valio – Herkullinen ja Kermainen MakuelämysOddlygood Vispi & Valio Vegaaninen Kerma: Kauravispin KäyttökokemuksetPääsiäisen juhlapöytään herkullinen juustokakkuMangokääretorttu – Herkullinen ja raikas leivonnainenValio Maito – Kotimaisen maidon laatua jo vuosikymmenten ajanGluteeniton Mutakakku – Herkullinen ja Helppo OhjeKestävän Puutarhanherkku: Gratinoidut Kasvisvuoat UunissaKukkakaaligratiini – Maailman Paras ReseptiMifu lasagne – Herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle!