Mozzarella – Herkullisia reseptejä ja vinkkejä

Mikä ihmeen mozzarella?

Mozzarella on italialainen juusto, joka tunnetaan erityisesti sen pehmeästä ja miedosta mausta. Se on monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa ja sopii loistavasti erilaisiin ruokiin.

Mozzarella reseptit

Mozzarellasalaatti

Mozzarellasalaatti on raikas ja herkullinen alkuruoka tai lisuke. Tarvitset mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, tuoretta basilikaa, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Pilko mozzarella ja tomaatit, silppua basilika ja sekoita ainekset keskenään. Viimeistele oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Mozzarella-tomaattipiirakka

Tee herkullinen mozzarella-tomaattipiirakka seuraavasti: Leikkaa lehtitaikinasta pohja, levitä päälle tomaattisiivut ja mozzarella. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Paista uunissa kullanruskeaksi. Tarjoile lämpimänä.

Mitä tehdä mozzarellasta?

Mozzarellasta voi valmistaa monipuolisesti erilaisia ruokia. Se sopii täydellisesti pizzaan, pastaan, leivonnaisiin ja salaatteihin. Voit myös käyttää sitä täytteenä piirakoihin ja patoihin.

Mozzarella ruoka – Vinkit ja ohjeet

Mozzarella-pasta

Valmista herkullinen mozzarella-pasta keittämällä spagetti al dente. Valuta pasta ja sekoita joukkoon mozzarellapalat, oliiviöljy, tuoretta basilikaa ja hienonnettua valkosipulia. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kera.

Mozzarella-pizza

Tee täydellinen mozzarella-pizza kotona. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike, mozzarellaviipaleet ja haluamasi täytteet. Paista uunissa kuumassa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja rapea.

Mozzarellajuustosnacksit

Valmista nopea välipala kuutioimalla mozzarellajuusto ja paprika. Pujota juusto ja paprikapala cocktailtikkuihin ja tarjoile sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Mozzarellan käyttö ruoanlaitossa

Mozzarellaa voi käyttää niin kylmänä raaka-aineena salaateissa kuin myös lämpimänä ruoassa sulatettuna. Sen mieto maku sopii moniin eri makuihin ja ruokalajeihin.

Päätelmä

Mozzarella on monipuolinen ja herkullinen juusto, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ruoanlaittoon. Kokeile erilaisia reseptejä ja anna mielikuvituksen lentää mozzarellan parissa!

Mansikkarahkakakku: Herkullisen raikas ja helppo reseptiKuohkeat muffinssit: Isoäidin ohjeilla valmistat herkullisia sitruunamuffineitaJogurttikastikkeet kalalle: Herkullisia reseptejä ja vinkkejäMustaleima Emmental – Herkullinen Juuston JuhlamuunnelmaRaikas alkoholiton booli – Kesäjuomien kruununjalokiviBeurre Blanc Kastike: Helppo Voikastikkeen ReseptiPestohyrrät: Herkullinen ja Nopea Vaihtoehto TarjottavaksiKalareseptit: Herkulliset kalamurekepihvit ja jauhetut ahvenpihvit Marttojen tapaanKirsikkakakun resepti ja valmistusohjeet