Marjainen jälkiruoka – Herkullisia reseptejä
Marja jälkiruoat ovat suussasulavia herkkuja
Marjat tarjoavat monipuolisen ja raikkaan makumaailman jälkiruokiin. Marjainen jälkiruoka voi olla täydellinen tapa viimeistellä ateria herkullisesti. Alla on joitakin herkullisia reseptejä, joita voit kokeilla kotona.
Marjajälkiruoka – Vadelma-rahka-annos
Tämä helppo ja raikas jälkiruoka valmistuu nopeasti. Tarvitset vain muutamia aineksia:
- 100g tuoreita vadelmia
- 150g maitorahkaa
- 2 rkl hunajaa
- Murusteltua pähkinää koristeeksi
Valmistusohje:
- Soseuta puolet vadelmista ja sekoita ne rahkan ja hunajan kanssa.
- Annostele seos laseihin kerroksittain.
- Ripottele päälle loput vadelmat ja pähkinämuru.
- Nauti raikkaasta herkusta!
Jälkiruoka marjoista – Mustikkamuffinit
Makeat mustikat sopivat mainiosti muffinien täytteeksi. Kokeile tätä mehevää reseptiä:
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 75g sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 2 dl mustikoita
Ohjeet:
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi, maito ja kananmuna.
- Lisää varovasti mustikat taikinaan.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua.
Marjajälkiruoka – Herkullisia vaihtoehtoja eri tilanteisiin
Marjaiset jälkiruoat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Voit tarjota marjoista valmistettuja jälkiruokia esimerkiksi illanistujaisissa, syntymäpäiväjuhlissa tai kahvipöydässä. Niiden raikas maku piristää aterian päätteeksi.
Marjainen jälkiruoka – Mansikkatiramisu
Tiramisu saa uuden twistin mansikoista. Tässä reseptiin tarvitset:
- 200g mascarponejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- n. 20 kpl ladyfinger-keksejä
- 4 dl mansikoita
- 1 dl vahvaa kahvia
Valmistus:
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto varovasti sekoittaen.
- Kasta ladyfinger-keksit kahvissa ja asettele ne vuokaan.
- Lisää kerma-juustoseos ja mansikkasiivut keksikerrosten väliin.
- Toista kerrokset ja ripottele päälle mansikoita.
- Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Vinkkejä marjajälkiruokien valmistukseen
Marjajälkiruokien valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Kokeile erilaisia marjayhdistelmiä ja kokeile lisätä marjoja myös erilaisiin makeisiin leivonnaisiin.
Muista myös, että voit käyttää marjoja myös pakastettuina, jos tuoreet marjat eivät ole saatavilla. Pakastemarjat säilyttävät hyvin makunsa ja sopivat mainiosti jälkiruokien valmistukseen ympäri vuoden.
Toivottavasti nämä reseptit inspiroivat sinua luomaan herkullisia marjaisia jälkiruokia! Muista jakaa omat suosikkireseptisi ystävien kanssa ja nauttia marjojen mausta täysin siemauksin.
Perunalaatikko Uunissa – Herkullinen Perinneherkku • Gefilus Juotava Jogurtti: Täydellinen Valinta Hyvinvointiin • Uunirisotto: Herkullinen ja Kermaisenpehmeä Risotto Uunissa • Suolaisen Piirakan Ihana Maailma: Reseptit, Vinkit ja Valmistusohjeet • Valmistaudu Ihanaan Voileipäkakkuun – Parhaat Ohjeet ja Vinkit! • Sitruunamarenkipiiras – Herkullinen ja helppo resepti • Sitruuna marenkipiirakka: Herkullinen klassikko lemon curdilla • Vadelma Lakritsi Juustokakku – Parhaat Reseptit Herkutteluun • Vadelmajuustokakku – ihanan herkullinen leivonnainen • Vihersalaatti herättää makunystyrät eloon •