Lempeät lihapullat creme fraiche -herkku
Halusitpa sitten valmistaa lempeitä lihapullia arkeen tai juhlaan, tässä reseptissä yhdistyy pehmeät lihapullat herkulliseen creme fraiche -kastikkeeseen. Viimeistelynä paahdettu sipuli tuo annokseen ihanan aromikasta makua.
Ainekset:
- 500g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- maun mukaan mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- 2 dl creme fraichea
Valmistusohje:
Vaihe 1: Laita korppujauhot kulhoon ja lisää maito. Anna turvota hetki.
Vaihe 2: Pilko sipuli pieneksi ja lisää se kulhoon jauhelihan kanssa. Lisää myös kananmuna, suola ja pippuri.
Vaihe 3: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja pyörittele niistä lihapullia.
Vaihe 4: Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista lihapullat kauniin ruskeiksi.
Vaihe 5: Lisää pannulle creme fraiche ja anna kiehahtaa.
Vaihe 6: Paahda pilkottu sipuli kullanruskeaksi erillisessä paistinpannussa.
Vaihe 7: Tarjoile lihapullat creme fraichen ja paahdetun sipulin kera. Nauti lämpimänä!
Vinkkejä ja muunnelmia:
Ideana voit lisätä lihapullataikinaan esimerkiksi juustoraastetta tai erilaisia mausteita oman maun mukaan. Voit myös vaihdella kastikkeen koostumusta esimerkiksi smetanaan tai jogurttiin.
Älä anna arkiruoan tylsistyttää, vaan yllätä perheesi tai vieraasi pehmeillä ja lempeillä lihapullilla, jotka sulavat suussa herkullisen creme fraichen ja paahdetun sipulin kera. Hyvää ruokahalua!
Bouillabaisse – Herkullinen Ranskalainen Kalapata • Tutustu Baklavan Maailmaan: Herkulliset Baklava Reseptit ja vinkit • Muurinpohjaletut – Herkullisten lettujen taikina perinteiseen valmistukseen • Perinteiset maitokiisselit • Puolukkapiirakka rahkalla – Herkullinen resepti • Gluteeniton Tiikerikakku – Valio ja Kinuskikissa reseptit • Sillisalaatti ja Matjes Sillisalaatti • Kappeli juusto – Herkullinen ja laadukas vaihtoehto! • Tartarkastike: Perinteinen Herkku Kalalle •