Juustoinen kasvissosekeitto – Herkullinen ja Ravitseva Keittovaihtoehto

Mikä tekee juustoisesta kasvissosekeitosta niin suosittua?

Juustoinen kasvissosekeitto on täyteläinen, ravitseva ja herkullinen vaihtoehto, joka sopii mainiosti niin lounaaksi kuin illalliseksi. Tässä reseptissä yhdistyvät herkullinen juusto, värikkäät kasvikset ja kermainen koostumus. Juustoinen kasviskeitto on myös loistava tapa lisätä vihanneksia ruokavalioon.

Ainesosat:

  • 400 g erilaisia tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • Suolaa, pippuria, sekä mausteita oman maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja pilko kasvikset, sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä.
  3. Lisää pilkotut kasvikset ja kasvisliemi kattilaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Lisää kerma ja juustoraaste keittoon. Sekoita kunnes juusto sulaa ja keitto on tasainen.
  6. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muilla mausteilla.
  7. Tarjoile juustoinen kasvissosekeitto tuoreen leivän kera.

Vinkkejä ja Variaatioita:

Bonusvinkki: Voit korvata osan kasvisliemestä kookosmaidolla saadaksesi hieman eksoottisemman maun keittoon. Voit myös lisätä ruokaisuutta lisäämällä keittoon vaikkapa kikherneitä tai linssit.

Juustoinen kasvissosekeitto säilyy jääkaapissa noin 3-4 päivää, joten voit valmistaa sitä isomman satsin ja nauttia sitä useampana päivänä. Voit myös pakastaa keiton annoksittain ja sulattaa tarpeen mukaan.

Kokeile erilaisia juustoja keittoon saadaksesi vaihtelua makuun. Cheddar, Emmental tai Feta antavat oman makunsa keittoon.

Voit koristella keiton esimerkiksi tuoreilla yrtteillä, krutongeilla tai paistetuilla siemenillä.

Olipa se sitten arki-iltaruoka tai juhlavampi illallinen, juustoinen kasvissosekeitto on taatusti maukas ja ravitseva valinta!

Koskenlaskija Cheddar: Parasta Juustoa KastikkeisiinMaukkaat marjamoussit kakkujen väliinKananmunan monipuolinen käyttö ruoanlaitossaKylmäsavulohipizza – Herkullinen ja helppo reseptiSitruunaposset – Herkullinen ja Helppo JälkiruokaOivariini vähärasvaisempi vaihtoehtoNokkoskeitto – Herkullinen ja RavitsevaHerkulliset kasvisruoat – 15 helppoa reseptiä