Grillatut Perunaherkut: Valkosipuliperunat ja Koskenlaskija Grillissä

Grillissä valmistetut herkulliset perunareseptit

Grillaaminen on suomalaisten suosikki kesäaktiviteetti, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia grilliherkuista kuin valmistaa grillissä myös herkullisia perunaruokia. Alla esittelemme kaksi suussa sulavaa reseptiä, valkosipuliperunat grillissä ja koskenlaskija perunat grillissä, jotka varmasti ihastuttavat makunystyröitäsi. Lisäksi saat vinkkejä grillatun valkosipulin valmistukseen.

1. Valkosipuliperunat grillissä

Valkosipuliperunat grillissä ovat täydellinen lisuke monille grilliruoille. Tässä reseptissä yhdistyvät ihanan pehmeät perunat ja mausteisen aromikas valkosipuli.

  • Ainekset:
    • 500g pieniä perunoita
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • Suolaa
    • Pippuria
  • Valmistus:
    1. Keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
    2. Valmista valkosipuliöljy sekoittamalla murskatut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy.
    3. Valuta perunat ja laita ne kulhoon. Lisää valkosipuliöljy, suola ja pippuri.
    4. Pyörittele perunat öljyssä ja mausteissa.
    5. Grillaa perunat välillä käännellen, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Tarjoile heti.

2. Koskenlaskija perunat grillissä

Koskenlaskija perunat ovat täyteläisen juustokastikkeen kanssa grillattuja herkkuja, jotka sulavat suussa. Tämä resepti sopii erityisen hyvin juhlien tai kesäillan nautiskeluhetkiin.

  • Ainekset:
    • 1 kg perunoita
    • 1 Koskenlaskija sulatejuusto
    • 2 dl kermaa
    • 1 valkosipulinkynsi
    • Suolaa
    • Pippuria
  • Valmistus:
    1. Kuori ja lohko perunat.
    2. Valmista kastike sulattamalla Koskenlaskija sulatejuusto kerman kanssa miedolla lämmöllä.
    3. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä suola ja pippuri maun mukaan.
    4. Grillaa perunat folion päällä ja lisää kastiketta jokaiselle perunanpalalle.
    5. Kypsennä grillissä kunnes perunat ovat pehmeitä ja kastike kuplii. Nauti lämpiminä!

Grillattu valkosipuli

Grillattu valkosipuli on herkullinen lisuke, joka sopii monen ruoan kaveriksi. Se on helppo valmistaa ja antaa ruoalle ihanan maun.

Voit valmistaa grillatun valkosipulin seuraavasti:

  1. Leikkaa valkosipulin päältä pois noin 1 cm.
  2. Kääri valkosipuli folioon ja pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
  3. Grillaa valkosipulia epäsuorassa lämmössä noin 30 minuuttia, kunnes se on pehmeää.
  4. Purista pehmenneet valkosipulinkynnet ruoan päälle tai nauti sellaisenaan leivän kanssa.

Päätelmä

Nyt sinulla on reseptit valkosipuliperunoihin, koskenlaskija perunoihin ja grillattuun valkosipuliin. Kutsu ystäväsi yhteiselle grilli-illalliselle ja tarjoile heille näitä herkkuja. Muista myös kokeilla erilaisia mausteita ja lisäkkeitä saadaksesi juuri sinun makumieltymyksiisi sopivia makuyhdistelmiä. Hyvää ruokahalua!

Kaali-porkkanasalaatti – Raikas KesäherkkuValio Stipendi ja Valio Akatemia StipendiHerkullinen Poronkäristys – Perinteinen Suomalainen RuokalajiGluteeniton Runebergin torttu – Herkullinen ja Helppo ReseptiLämmin PerunasalaattiUunibroilerin valmistus parhailla resepteilläKalkkunan kastikkeet – Herkullisia reseptejä ja vinkkejäKanacurryn Valmistus: Herkullinen Resepti ja VinkitAnanas Rahkapiirakka ReseptiKana-nuudelikeitto – Herkullinen ja Helppo Resepti