Gluteeniton Runebergin torttu – Herkullinen ja Helppo Resepti

Mikä on Runebergin torttu?

Runebergin torttu on perinteinen suomalainen leivonnainen, joka tunnetaan etenkin Johan Ludvig Runebergin mukaan nimetystä päivästä, Runebergin päivästä 5. helmikuuta. Tämä herkku koostuu mehevän maustekakun ja mantelikatkeronkermavaahdon yhdistelmästä, joka sulaa suussa.

Gluteeniton Runebergin torttu – Resepti

Jos olet gluteenitonta ruokavaliota noudattava tai tarvitset herkullisen vaihtoehdon perinteiselle Runebergin tortulle, gluteeniton versio on oiva vaihtoehto. Tässä reseptissä käytämme gluteenittomia jauhoja ja muita raaka-aineita, jotta voit nauttia perinteisestä mausta ilman gluteenia.

Valmistusohjeet:

  1. Ota esiin kulho ja sekoita gluteenittomat jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja sokeri.
  2. Lisää sulatettu voi sekä kananmunat taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Gluteeniton mantelikatkeronkermavaahto:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri sekä mantelitahna.
  2. Levitä mantelikatkeronkermavaahto jäähtyneiden torttujen päälle.
  3. Koristele tortut halutessasi sokerikuorrutteella ja mantelirouheella.

Gluteeniton Runebergin torttu – Vinkit

Jotta gluteeniton Runebergin torttu onnistuu täydellisesti, suosittelemme seuraavia vinkkejä:

  • Käytä laadukkaita gluteenittomia jauhoja leivonnassa.
  • Varmista, että kaikki käyttämäsi ainekset ovat gluteenittomia.
  • Tarkkaile uunin lämpötilaa ja paistoaikaa, jotta tortut eivät pala.

Nyt voit herkutella herkullisilla gluteenittomilla Runebergin tortuilla ja ilahduttaa perhettäsi ja ystäviäsi tällä perinteisellä suomalaisella herkulla! Hyvää Runebergin päivää!

Opas Suppilovahveroiden Käsittelyyn ja ValmistukseenPorkkanapiirakka – Herkullinen ja Ravitseva LeivonnainenVoisämpylät: Parhaat reseptit ja vinkitGrillinyytit: Nauti Mausta UlkonaTäytetyt Grillipaprikat KoskenlaskijaRavintolaruokaa kotikeittiössä: RapupastaParhaat Muffinssiohjeet – Herkullisia Muffineita joka makuun!Zakuska – Venäläinen pikkupurtavaJouluherkut – Valio joulureseptit ja ruoat jouluunKaalipadan Valmistus: Parhaat Reseptit ja Vinkit