Cafe de Paris kastike – Herkullinen makunautinto
Cafe de Paris kastike on tunnettu delikatessi, joka on saanut nimensä legendaarisen ranskalaisen kahvilan mukaan. Tämä voimakkaan makuinen maustevoi on täydellinen kumppani monille ruoille, erityisesti grillatulle lihalle. Se on voimakkaan aromikas ja voihin sekä yrtteihin perustuva kastike, joka vie makunystyräsi matkalle hienoon ranskalaiseen keittiöön.
Cafe de Paris – kastikkeen historia
Cafe de Paris -kastike kehitettiin alun perin Genevessä sijaitsevassa Cafe de Paris -nimisessä ravintolassa. Kastike on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa sen ainutlaatuisen makuprofiilinsa vuoksi. Monet huippuravintolat tarjoavat tätä herkkua asiakkailleen, ja se on myös tullut suosituksi kotikokeille, jotka haluavat hemmotella itseään ja vieraitaan herkullisella kastikkeella.
Cafe de Paris kastikkeen valmistus
Jotta voit valmistaa itse Cafe de Paris -kastiketta, tarvitset seuraavat ainekset:
- 200 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl kapriksia
- 1 rkl persiljaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- 1 rkl anjovista
- 1 tl Worcestershire-kastiketta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl curryjauhetta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje:
- Sulata voi ja hienonna valkosipuli, kaprikset, yrtit ja anjovis.
- Lisää sulatettuun voihin murskatut ja hienonnetut mausteet.
- Mausta kastike vielä Worcestershire-kastikkeella, sitruunamehulla, currylla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Cafe de Paris -kastikkeen käyttö ruoanlaitossa
Cafe de Paris -kastike sopii erinomaisesti erilaisille liharuoille, kuten grillatulle naudanlihalle, lampaalle tai kanalle. Voit myös käyttää sitä maustevoita esimerkiksi paistettujen perunoiden tai kasvisten päällä. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja hyödyntää tätä herkullista kastiketta ja löydä oma suosikkisi!
Nauti Cafe de Paris -kastikkeesta seuranaan hyvä lasillinen punaviiniä ja herkuttele ateriastasi ranskalaisen keittiön parhaiden makujen parissa!
Saltimbocca ja Saltimbocca alla Romana • Parhaat Kuivakakun Kuorrutteet: Herkullisia Vinkkejä Kuorrutetun Kahvikakun Valmistukseen • Pikkujoulu Tarjoiluideat ja Reseptit • Herkkusieni Resepti: Parhaat Ohjeet ja Ideat Herkkusienien Valmistukseen • Herkulliset lohipastavuoka reseptit • Kananmunan monipuolinen käyttö ruoanlaitossa • Herkullinen ja Helppo Appelsiini Juustokakku Resepti • Jauhelihapasteijat ja Lihapasteijat – Herkullisia ja Helppoja Kotitekoisia Reseptejä • Tomaattikeitto – Herkullisia reseptejä ja vinkkejä • Kaikkien aikojen Paras Butter Chicken -resepti •