Blinipannukakku resepti

Blinipannukakku eli blinipannari on suosittu ja herkullinen venäläinen ruokalaji, joka valmistetaan käyttäen ohutta blinilettutaikinaa. Blinit uunissa saat herkullisen pannukakun, joka sopii niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksi.

Ainesosat:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g sulatettua voita
  • Voita paistamiseen

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola.
  2. Vatkaa kananmunat ja maito joukkoon tasaiseksi seokseksi.
  3. Lisää sulatettu voi taikinaan ja sekoita hyvin.
  4. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia jääkaapissa.
  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  6. Voitele uuninkestävä pannu ja kaada taikina siihen.
  7. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pannukakku on kohonnut ja saanut kauniin värin.
  8. Tarjoile blinipannukakku esimerkiksi hillon tai kermavaahdon kanssa.

Vinkkejä valmistukseen:

Jos haluat hieman erilaisen maun blinipannarillesi, voit lisätä taikinaan esimerkiksi tilliä tai sitruunamehua. Voit myös kokeilla erilaisia täytteitä pannukakun päälle tarjoiltavaksi.

Blinipannari on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti vaikkapa brunssille ystävien kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia variaatioita ja nauti herkullisesta blinipannukakusta!

Kolmen juuston kerma ruoanlaitossaTietoa Maitojuomasta ValiollaPääsiäisen juhlapöytään herkullinen juustokakkuHelppo ja herkullinen pannacotta – Valmista virtuoosin tapaanValkosuklaa Pannacotta: Herkullinen ja Helposti Valmistettava JälkiruokaHerkulliset Voileipäkääretortut – Kääretorttu voileipäkakkujen uusi suosikkiValio Maustetut Rahkat: Herkulliset reseptit ja vinkit käyttöönEtanat – Herkullinen aurajuusto etanat uunissaBagelit: Herkullisia Täytteitä Jokaiseen MakuunKauraleipä – Herkullinen ja Terveellinen Vaihtoehto