Aprikoosikiisseli – Herkullinen jälkiruoka

Mikä on aprikoosikiisseli?

Aprikoosikiisseli on perinteinen suomalainen jälkiruoka, joka valmistetaan aprikoosista ja perunajauhoista. Aprikoosikiisseli tarjoillaan yleensä viileänä jälkiruokana ja se hurmaa makealla ja raikkaalla maullaan.

Aprikoosikiisselin valmistus

Valmistaaksesi herkullista aprikoosikiisseliä tarvitset seuraavat ainekset:

  • 500 g tuoreita aprikooseja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 dl vettä

Ja tässä vaiheet, miten valmistat aprikoosikiisselin:

  1. Kuori ja paloittele aprikoosit.
  2. Laita aprikoosit kattilaan veden ja sokerin kanssa.
  3. Kiehauta seos ja keitä kunnes aprikoosit ovat pehmenneet.
  4. Lisää seokseen sekoittaen perunajauhot ja keitä kunnes kiisseli sakenee.
  5. Anna jäähtyä ja tarjoile viileänä.

Aprikoosikiisselin nauttiminen

Aprikoosikiisseli maistuu parhaimmalta viileänä tarjoiltuna. Voit nauttia sitä sellaisenaan tai lisätä siihen hieman kermavaahtoa tai vaniljakastiketta makua täydentämään. Aprikoosikiisseli sopii erinomaisesti vaikkapa juhlapöydän makeaksi herkuksi tai arkiseksi jälkiruoaksi.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua oppimaan lisää aprikoosikiisselistä ja sen valmistuksesta. Muista kokeilla tätä herkullista jälkiruokaa ja jakaa se ystävien ja perheen kanssa!

Skagen voileipäkakku – Herkullisen suolainen juhlapöydän tarjottavaSienilasagneKalareseptit ja Herkulliset Kalaruoat: Parhaat Reseptit ja VinkitShanghai Tacot – Herkullinen resepti kotitekoisiin tacoihinAurajuusto pasta – Herkullinen resepti arkeen ja juhlaanSuklaakakku kaakaojauheesta – Herkullinen herkku leivontahetkiinKuinka Järjestää Onnistuneet Juhlat: Buffet-pöytä ja Lämmin Ruoka JuhlavierailleJalkapallokakku: Valmistusohjeet ja KoristeluideoitaValmis Torttupohja Mansikkatortun Valmistuksen Tehokkaaseen AikatauluunArki Jogurtti: Herkullisia ja Kevyitä Valintoja Päivittäiseen Ruokavalioon